Saturday, February 25, 2012

Debat Perdana

Debat Perdana perlukah ? 

Perlu sebab nak lihat siapa yang sebenarnya berkaliber dan bagi mengatasi penyelesaian untuk rakyat iaitu mengenai isu ekonomi, isu kenaikan harga barang dan isu mengurangkan beban rakyat. 

Tak perlu sebab, takut penyokong yang taksub akan pejuangan 20 tahun lama nya sentiasa kata yang salah itu tetap betul dan betul tetap betul, tiada cacat cela setiap ulasan dan ungkapan yang dilafaz. Kerna mata mereka dah dibutakan dengan ketaksuban yang melampau lampau, mereka tak waras sebab terlalu taksub.

Mereka yang berfikir adalah mereka yang bijak. Tak mengiya kan, tak kata setuju tapi berfikir dahulu sebelum membuat kata putus. Tapi mereka yang suka akan perbuatan membangkang, pasti takkan setuju kalau kata kata itu benar belaka. 

Debat ini, untuk mereka yang terbuka fikirannya, jangan biarkan ketaksuban membutakan hati mereka


p/s : tak tahu banner ini sahih atau tak, kalau ya bagus lah. Hope the best win.

1 comment:

Effa Lalala said...

Bagi aku la kan, Najib bukan tandingan Anwar dalam berucap. Anwar pandai main dengan words. Kalau nak fair, dua-dua perlu diberi peluang untuk perform the best untuk rakyat. Nilai prestasi kedua-duanya dari situ. Bukan semata-mata dari debat. But still, debat pun bagus jugak. Buka minda bak kata hang tadi.