Saturday, May 7, 2011

Random - Stress


hari hari gua kena pressure dengan kengkawan sebab gua putus dengan si Dia. asal tah korang nak marah marah gua, gua pun tension juga macam tuh, tak cukup lagi ke penjelasan yang telah gua buat dalam entry gua yang lepas ?  gua dalam minggu exam kot. gua langsung tak ada support dari membe membe lain. mati lah gua hari hari dengan tekanan yang macam nih. 

manusia tak boleh lari dari perpisahan, asal tah korang masih tak percaya dengan lumrah kehidupan.

kalau tension, gua layan membe membe gua, tak pun gua bergelak tawa dengan kengkawan yang lain mungkin dengan cara ini, gua mampu lari dari masalah gua sendiri. gua nak bergelak, layan maharaja lawak pun boleh gelak besar.

mungkin gua nih laki laki, di kata kan golongan yang mampu menahan segala dugaan dan itu lah keistimewaan laki laki, mereka mampu menahan dugaan itu sorang sorang, ahh ego lelaki. gua tak berbangga dengan keistimewaan sebab gua sendiri tak mampu menahan dugaan itu dan ini. gua manusia gua tetap insan biasa, sentiasa memohon petunjuk dari yang esa. gua tahu, gua mampu berseorangan seiring dengan doa bersama.

14 comments:

PinQib said...

putus cinta ngan manusia leh cari. ngan ALLAH... hemmm. Wallahualam..


Psss.. Sorry lama tak jengokk.. Haiiiiiiii

muzakkir said...

rilek ja bro..

gua stuju dengan PinQib ni haa..

Anonymous said...

jgn risau... ramai yg marahkan awak putus.. sbb diorng x fhm cinta manusia is nothing compared to cinta Allah.. jgn selesa tenggelam dlm kemurkaan Allah.. dahsyat balasanye nanti.. ignorekan diorng semua... pertahankan ini semua untuk perkahwinan yg lebih diingini dan confirm halal... once dah buka hati ke jalan Allah, Allah akan mudahkan SATU pERSATU..

P/S: JGN RISAU, WALAU KITA X PERNAH KENAL, DOA SAYA SENTIASA UNTUK ORANG2 YG MAHU BERADA DI JALAN ALLAH TERMASUK AWAK..

tabah!

jom struggle untuk exam!....

k_Own said...

thanks pinqib !

k_Own said...

muz : luu mmg terbaik ok ! hehe

k_Own said...

cik anon : serius komen awak mmbina semangat sy yang makin kurang ini.

gua kan beringat ingat !

yoi said...

Kita xboleh dan TAKKAN boleh tutup mulut org. People, if u dont know the story, shut ur mouth. Stop saying all those crap.

Buat encik k-own, u didnt live ur life for others. So, stop explaining things to others. Cos they wont stop their mouth no matter how u explains. Yet, its ur private stuff. People, there are limit in friendship!

Follow ur heart, dont follow others MOUTH! chill k, at least i didnt blame u~

naem glizzy said...

may Allah bless u keon.. lelaki dgn pmpn pnye stress bile putus cinta ni lain.. cool ya..

munasabah diri, banyakkan doa :)

Anonymous said...

mmg lah you salu kena ngn kawn kawan. u breakup bg stupid reason and x munasabah. kalau x nk cakap dari dulu and dont build the relationship if we are not sure about that and plus u have broke someone heart. u think it is easy for girl to accept that?

zati said...

you, bersabar lah eh. kadang kadang orang tak paham kita. they blame on u but they dunno how u feel actually. anyway, allah is always with us. just pray that everything will be fine. insyaallah :)

therosputih said...

nak buat mcm mana...kita dah buat keputusan, sekarang ni masa utk hadapinya...kan kan kan...so, kena byk2 sabar...

by the way, gud luck exam dear...

Anonymous said...

k own...aq taw aq ler member yg x support ko dalam hal ini...ye ler..klo ko x nak kawan ngn aq lagi..its ok..aq arap ko akan bahagia dikelilingi kawan2 baru..

-Roy yang hebat-

***sje jer nak berdrama***

Anonymous said...

anon di atas: jgn la mcm tu. break up and healing process are part of evryones lyfe.. jgn asyik jg hati perempuan je. mcm mana dgn hati PENCIPTA yg cipta perempuan tu? time will heal.. jgn risau.. sokong orang yg mahu berada dijalan Allah.

k_Own said...

roy y hebat : hehehe.. ko lah kawan aku wehhhhhh.... hehehe