Saturday, February 12, 2011

Journalist makanan !

seminggu tak update blog nih. aduhh, gua bukan apa. busy dengan assignment yang berlambak, busy dengan aktiviti kelab yang gua join, busy demi untuk memajukan bisnes dan paling gua busy ? busy menghadap buku. gua dah telah di pesan dengan emak gua yang, anak dia nih tak mahu main main dah sem nih, tak mahu menghadap laptop selalu, tak mahu keluar lewat malam. dan paling dia nak, dia mahu gua baca buku baca buku jangan main main. tapi gua tahu isi hati emak gua sendiri yang dia nak anak ke-3 dia jadi seorang yang berjaya dan berjaya ! insyAllah emak...

lupakan sengasara menjadi pelajar sejenak, tapi sekarang gua nak jadi seorang jurnalist pasal makanan pula.


harituh gua dengan family gua. teringin sangat nak pergi makan makanan arab. bukan apa ? kitaorang satu keluarga teringat kembali nostalgia masa pergi umrah dulu bersama sama dengan tok wan dan mak su. nostalgia yang gua nak sangat rasa kembali, ialah gua pergi makan makanan Arab. paling gua ingat, pergi makan nasi beriani Arab. lain dari yang lain lah senang cerita. 

bukan berasal dari Penang ? juga bukan berasal dari Johor ? sememang nya juga bukan dari Indonesia, jauh sama sekali. tetapi nasi beriani tuh datang nya dari negara Arab sendiri. datang rasa sendiri baru korang faham apa yang sedang gua cuba sampai kan.


nih lah restoran yang gua cakap Restoran Zam-Zam diberi nama, RESTORAN yang ada nasi beriani lain dari tempat tempat di Malaysia. rasa nya yang duduk duduk Shah Alam tuh tahu gua rasa. 


sangat senang pada yang duduk area Shah Alam untuk kenal pasti restoran Zam-Zam nih. lihat saja peta dah sampai. pada yang tak tahu tuh, lihat lah peta di atas.






tuh tuh nasi yang gua cakap dari tadi, kalau korang tengok nasi nasi tuh panjang panjang tak ? pehh. mana dapat nasi yang sebegitu rupa dekat Malaysia nih. HAHA. ntah kenapa gua masih dengan nasi nasi dan nasi. ok sebenarnya banyak lagi makanan makanan arab terdapat di sana. macam di atas nih, semuanya sedap sedap belaka. datang sini baru tahu rasa makanan arab macam mana !


non alcoholic punyer minuman. serius layan perisa strawberry nih. 



18 comments:

yoi said...

entry makanan d pagi hari? =.= mmg la best.

n nasi dia mmg panjang~ kene pegi nih!

Zakwan Zainal said...

best gk tmpt nie..

k_Own said...

yoi : hahaha. jom jom je....

k_Own said...

zainal zakwan : best bro gua cakap !

yoi said...

shah alam tu.... delivery tader ke? hehhehe

k_Own said...

yoi : haaaa, serius nak nih ? mehh nak pesan ape. haha

yoi said...

ceh. serius je konon nk anta. sy bukan budak uitm shah alam tau, jau nun d hujung dunia kalau nk delivery. :P

k_Own said...

yoi : jap ? betul gak eh ? sekali duk dkat sabah or sarawak ? hehehe...

yoi said...

hmmmmmmm. terpaksa la anta gak kan, da ckp kan, pat g book tiket flight. klo nk book tiket tongkang pon boleh juga kot. =D

k_Own said...

yoi : ingat kan awak main main tadi. serius ahh. betul nih dari due negeri yang terasing tuhh.

yoi said...

mestilah xbetul, hehehhehe =D

k_Own said...

yoi : gue dh agak dari tadi..hahaha

yoi said...

dah agak yg semua tu auta? ohhh man! skill menipu sy ni xcukup kukuh lg la neh. =.=`

k_Own said...

yoi : serius gue dh pening gle nih. ready nak tdo ! sok test gudluck...

yoi said...

errrr. subuh dulu lah! test ahad la. ape pulak esok

k_Own said...

sok lah ahad yoi ! hehe..

yoi said...

sengaja nk bg org cuak la tu. busuk hati! hmmm!

Senorita Nadira said...

woiitt beshnye k own mknn arab!
aku mmg ngah mncari tmpat mknn arab neh..
mahal tak mknn die? sdap tak?

p:s/ lawa gambar.ko gune kamera ape ni?