Monday, January 10, 2011

Teori AJL ke-25

Tahniah pada Ana Raffali !!

Akhirnya die berjaya membuka mata semua pihak yang style die untuk berjaya menggunakan laman youtube success ! style Ana juga semirip dengan brother Justin Beiber. ye lahhh, bro Beiber di lamar oleh Usher, juga Ana Raffali di lamar oleh Aidit Alfian untuk menerajui syarikat produksi mereka. pehhh sama bebb ! die nih macam payah juga ahh nak bagi famous, ingat senang ke kalau kalau si empunya badan nak letak video dekat youtube, mesti ada orang perli punya lahh.

Tapi bagi die, semua kritikan die adalah pendorong lagi untuk Ana bangkit. Akhirnya cara Ana telah menarik perhatian Aidit Alfian, dan Ana juga adalah artist pertama yang Aidit Alfian ambil. so, lepas nih, pada para para pencungkil bakat boleh lah tengok dekat youtube. mana lah tahu yang penyanyi korang ambil tuh hebat. dan lepas nih pasti fenomena baru akan berlaku di youtube, sebab lagi ramai muka muka baru nak lelak karya mereka di youtube. mereka berharap, bakat mereka akan di cungkil. tak percaya ? korang search aje lahhh. serius nih fakta !

Tahniah sekali lagi pada Ana Raffali, even gadingan Loque, Noh Hujan dan Lan typewriter, serta Faizal Tahir ! last last si Hafiz pulak yang berjaya menarik perhatian si juri juri, untuk kategori Vokal. serius aku terkejut atas pemilihan si Hafiz, nak aku ulas panjang panjang pasal vokal pun aku tak reti, tapi serius aku terkejut dengan si Hafiz nih. kenapa tak Stacy ? Lan typewriter ? Faizal Tahir ? pehhh. ntah lahh konfius bebenor jang !

AJL ke 25 nih juga tetap memberi sinar yang baru pada penyanyi penyanyi muda di Tanah Air, kerana setiap tahun pasti bukan satu genre menjadi pilihan juri. seingat aku, suara lantunan Ziana Zain menjadi pilihan, suara se lunak Dato' Siti menjadi pilihan, sekumpulan rock kapak Spider menjadi pilihan, kumpulan indie Estranged dan MUH untuk dua tahun berturut-turut menjadi pilihan, lagu ala ala Indon oleh Aizad menjadi pilihan dan akhirnya seorang yang berbakat menulis sendiri lyric serta lagu oleh Ana Raffali pula menjadi pilihan. setiap pilihan juri sentiasa UNIK bagi aku.

Then nih teori aku kenapa Ana Raffali menjadi pilihan ketua juri iaitu M. Nasir, selain teori dari aku iaitu bakat semula jadi yang ada pada Ana. cer tengok gambar di bawah ------------>>>>>>>
********************
woowww comel nya si Lisa Surihani..


then bandingkan dengan Ana Raffali..

p/s : pinjam pic dari fan page Lisa Surihani dan Ana Raffali di FB 

*******************
Apa pendapat korang dengan gambar gambar di atas, apa yang aku dapat lihat serta rumus kan, muka Ana Raffali memang macam si Lisa Surihani lahh. dan apa yang aku cuba tonjolkan di sini. ketua Juri suka akan Lisa Surihani (yee memang M. Nasir suka gila gila dekat die nih. HAHAHA) dan Ana Raffali menjadi pilihan ketua juri AJL ke 25, M. Nasir. dengan harapan M. Nasir tak dapat Lisa Surihani, maka M. Nasir dapat lah si Ana pulak ! HAHAHA. ok just kidding. no hard feeling ye pada peminat M. Nasir, Lisa Surihani dan Ana Raffali, saja seronok seronok. by the way, aku tetap deserved yang si Ana Raffali menang AJL ke 25 nih ! Tahniah sekali lagi Ana, mmmmuahh mmmuahh !

p/s : aku nak lagu PELITA by A.P.I menang AJL yang nih HAHAHA. booo kalah, tahniah Ana Raffali, saya macam dah suka kat awak lahhh. byeee !

23 comments:

forever love said...

huhu..suka juga ana menang...

therosputih said...

tak pilih sesape pun menang sebab tau dah, kalu akak yang pilih, kompem akak pilih apa y sedap didengar oleh telinga sendiri...kan dah bias tuh namanya...

k_Own said...

atiq : ana menang ? sy pun suke. lalala~

k_Own said...

kak ros : tapi lagi best kan kak ? kalau kita teka tuh btul. but totally wrong dgn apa y kita teka tuh taw..

k_Own said...

bole bole

pastuh post dkat yuotube. hehe

PutEr! =) said...

hahaha ..mengong le abg keoi nih
m.nasir lak kene ...
tp btui ah mmg konfius gn hafizz uh

k_Own said...

taw x pe kan puteri ? nseb je tuhh. serius terkejut dgn hafiz kot. huhuuu

Lulu caldina said...

tahniah ana

k_Own said...

syg kat ana juga. haha

masshie mastura said...

haha i never tot dat boys pun ska AJL. btw lawanye ana raffali tu...

fatinazierah said...

xpuas hati ana rafalli menang..sgt2 tak percaya..

cik DV said...

lisa and ana ni bukan ade relationship sedare kan...

Piasara said...

amboi3...ko dah jadi pengkritik tak berbayar pulak..apapun tahniah utk depa nooo..

Kiki Syakila said...

Hahahaha tiba2 je M Nasir suke kat Lisa, lawak2 :P

LiLohOnEy said...

xkisahlah sapa menang tub

cuma...

mana ada muka ana sama dgn lisa!

lisa lg cun lah!

grr

k_Own said...

mashiee : ana minat kat i taw, x heran punn. lalala~

k_Own said...

tengo : lahh ten, bese ah tuh juri ! huhuu

k_Own said...

kak wanie : ehh ye ek ? patut ler same...

k_Own said...

kak piasara : hehe, bese lah tugas pengkritik kak. hehe

k_Own said...

kiki : ini just teori, no offence pun. hahaha npe de y terase ek ? booo. haha

k_Own said...

lilo : alaah, i kidding je. g pun time die perform macam lisa je i nmpk. hehehe.

wana_love said...

HAHAHAHA lawak sikit.:P boo ana rafwhatever. hahaha

k_Own said...

hahaha ! gelak suke ?