Sunday, January 23, 2011

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI


Segmen Abang Ben lagi !!

firstly kenapa aku join segmen abang ben ? sebabnya lepas nih aku dah kurang kurang kan update. maybe sibuk betul dengan study agak nya ? harap harap macam tuh lahh. study mesti di utama kan ! okeyhh mari kita cerita pasal header yang ada nih. harap harap ramai ramai lah yang join ye. tak rugi dan tak susah pun.

Siapa yang buat header ?

orang yang buat header nih adalah Cik Sri. orang nye nice nice gituhh. Sangat-sangat nice beb !! sebenarnya cik Sri ada buat business buat template untuk kasi blog korang lawa, menarik, MACHO, nice dan fit well enough duhh ! thanks cik Sri . Sentuhan cik Sri ! Dia nih kalau ber artwork nice je. Serius aku cakap beb lawoooo ! kalau korang tak percaya try lah pergi ke blog dia. Dah banyak sentuhan-sentuhan menarik dia dah buat pada blog-blog  orang lain. Aku suka artwork dia nih dekat bahagian header dan template.
Perisian yang digunakan ?

aku rasa cik Sri nih guna adobe photoshope kot ? yepp aku surely perasan yang die pakai Macbook kalau kalau nak buat graphic design. dan pada sesiapa yang pakai Macbook confirm lawa gila kan ? mesti punya. tapi perisian apa yang ada dalam macbook dia tak berapa nak sure plak. guna perisian apa pun tetap nice dan lawa. bodek cik Sri !

Maksud header ?

Welcome to the world of k_Own ? ayat apa nih HAHA ! sebenarnya, tak sangka pun nak guna ayat tuh. last last ayat tuh juga lah yang diguna kan. apa apa pun, maksud ayat tuh lebih kurang macam nih. si k_Own menggunakan blog nih supaya dia dapat bercerita dengan gaya yang tersendiri, semoga persoalan yang ada dalam diri dia dapat dilontarkan, apa yang terbeku dalam hati dia dapat di luah kan dan idea idea baru dapat ditulis !

pada warna blog pulak, tema nya lebih pada gelap gelap tapi ada cahaya. serius aku tak expect apa apa pun pasal warna tema nih. tapi tema yang ada di dalam blog nih betul betul fit well dengan jiwa aku. tak terlalu funky dan gedik. tak perlu di serta kan gambar pun tak apa ! Thanks Cik Sri...

Jangka masa ?

cik Sri nih sanggup godek-godek blog aku sampai ke lewat pagi, terharu plak aku. Even aku langsung tak kena kan bayaran apa apa, tapi die buat sangat lah kemas, serius shit aku suka style die kerja. Bersungguh-sungguh dan teliti itu yang aku puji kat cik Sri. rasa rasanya nak siapkan template dan header dalam blog mengambil masa dalam 1 bulan.

Header yang lain yang anda suka ?

terjah aja blog blog nih supaya dapat lihat header header pilihan yang cantik sesuai dengan jiwa jiwa kecil mereka.

4 comments:

therosputih said...

akak follow kau since blog ni baby lagi, skrg ni dah pandai merangkak dah...=p

k_Own said...

hehe akak thanks bagi support yang tak terhingga nih. thanks ok kak ! hehe

shazika said...

oi k-own taff (jgn mara eh zaty :P)

aku join jugak segmen abg ben...
yg arotu ak x join

weh, aku amek link blog ang eh..tq :)

k_Own said...

azie : eceyhh nak bodek aku ah tuh kan ?

hehehe boleh je. kasi promote baik punye kan azie. haha