Saturday, January 15, 2011

BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ?



segmen abang Ben lagi, kali nih aku kena join, aku tak kira kena join juga, even baru balik dari ragbi tournament pagi tadi. segmen nih macam best juga kot. lebih kepada saat saat blog K-Own nih di tubuh kan ? tak boleh tak boleh, bukan di tubuh kan, dicipta lah lebih senang kata orang ! 

sebenarnya aku nih lebih cenderung di kategori kan sebagai bebudak blogger baru, seperti kata kata otai otai. budak budak baru nak belajar atau budak budak hingusan dalam arena blog. blog K-own nih dicipta pada tanggal 26 November 2010. cuba perhati betul betul tarikh tuhh ? haa kan dah cakap yang blog nih memang baru, macam budak budak lagi kan ? betul beb waa cakap ! please percaya kan daku. HAHA !


saat saat ditubuhkan ?

dulu dulu aku nih jenis suka baca blog blog orang. blog Serius, blog abang effi, bloh abang Khai, blog awek aku cik Zaty dan macam macam jenis blog lahh. then tetibe je, aku rasa kenapa aku sendiri je tak ada blog ? why not ! berblog best apa. kita boleh cerita apa apa je dekat blog nih ? tak kisah lah dari segi apa yang nak diceritakan. tapi tuh terpulang juga lahh pada pembaca sama ada suka atau tidak. sekurang kurang nya, still ada yang nak lihat blog kita.

bagi aku, apa salah nya kita mencuba buat sesuatu yang baru ? tak rugi apa apa pun, kalau jatuh ? mari bangkit ! than bila  perhatikan dalam komuniti ber blogger. sebegitu ramai orang yang ber blogging dah start di terima masyarakat. sampai satu tahap tuh, mereka mereka nih dah boleh pergi buat ceramah , di panggil TV untuk buat show ? sampai macam tuh sekali perhatian masyarakat terhadap mereka. tuh juga antara influence aku nak buat blog

influence ?

lagi lagi cik Zaty yang banyak memberi dorongan dekat aku, kadang kadang dia sanggup ber mata lebam nak pasti kan blog ini berjaya di cipta. dia juga lah yang banyak tolong buat itu, buat ini semua tuh adalah arahan aku. ye lahhh, aku nih mana taw apa apa pasal nak cantikkan blog ! header yang kat atas tuh pun kawan cik Zaty yang buat kan. kalau tak ada cik Zaty ? aku rasa lah, memang tak cantik blog nih ! aku betul betul guna cik Zaty, dari segi teknikal, permasalahan blog, sampai lah sekecil kecil benda. Thanks cik Zaty ! i love u babehhh....

lagi influence ialah kengkawan sedarjah, setingkatan dan sesekolah ! HAHA. mereka nih lah juga mengapa aku nak buat blog. sebab mereka mereka juga lah antara pakar pakar dalam bab bab penulisan serta arif dalam blog. senang kata mereka juga lah otai otai aku. sapa lagi kalau tak ? brader muzz, sista YAYA, sista Wanie, sista Wana, cik Zaty, brader Hisham dan ramai lagi lahh. dan dieorang lah yang terawal menjadi follower blog nih. dan yang paling awal follow blog dan komen blog nih ialah cik Zaty sendiri. Thanks you so much u all ! cehh macam dah menang anugerah daaaa ! HAHA

tanpa korang siapa lah aku ?

aku dah cerita yang baru baru nih aku butthurt ! sebab aku ada blog. totally aku down masa tuh. nak cerita dengan lebih lanjut klik link nih : k-Own so butthurt !

kata kata semangat dari mereka !
******************
*******************

rasanya tak payah lah nak cerita balik ? just klik situ. then mereka mereka nih lahh yang bagi semangat yang tak terhingga dan aku still continue untuk teruskan perjuangan dalam arena ber blog ! alamak macam nak pergi perang daaaa. HAHA !

nasihat nasihat untuk blogger baru ?

apa ? nasihat untuk blogger blogger baru. aku yang baru nih patutnya kena lahh bagi nasihat juga ! mana aci macam nih. 


satu je nasihat untuk aku dan yang lain, teruskan perjuangan ini, pedulik kan kata kata nista orang. dan ingat ! pasti setiap benda yang kita buat ada penghujung nya ! goodluck all...

orang yang paling baru aku follow ?

nih link dia : http://salimharmanain.blogspot.com

kenapa ? emmm satu je. sebab dia pun follow blog aku ! so kenalah juga follow. jangan sombong ok ! sapa lah kita nak judge mereka mereka in kan ? dan aku nih juga jenis tak reti duduk diam, nak je follow pada siapa siapa yang rasa best. korang jangan risau. aku pernah dapat anugerah FOLLOWER terbaik kot, konpem aku follow balik punyerr dan korang juga lahh semangat aku !

p/s : lepas nih lawan dengan ex skool HIGH SCHOOL KLANG, doa kan beb ! pada yang nak join segmen nih sila ke link : Klil klik 

17 comments:

niesz said...

hehe..betul tu, tnpa follower kite, sape la kite kan..thanx kat awk ye sbb sudi follo niesz..teruskn berblogging.. niesz ade join gak segmen nie..ehe..niesz dokan yg terbaik tuk awk.. :)

amalina afif afandie said...

so true :)
continue blogging okeyh!

klik sini,
jom cuti-cuti malaysia =)

PinQib said...

jgn sombong la.. kalau sombong tak da sapa nak dekat.. hehehee,.

teruskan berblogging yerr

k_Own said...

hai niez : hehehe. okok niez seronok juga ada orang y duk follow follow nih. thanks taw... hehe

k_Own said...

amalina : i will continue until i die ? haha

k_Own said...

pinqib : ye saya tak sombong punyerrr ! hehe

fathiahRAIHANA said...

best bila ada org bg skongn time kta down kn =)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hee..baru berjinak2 ehh.takpe, teruskn perjuangan. singgah kat blog naz jgak ye

http://yslgalz213.blogspot.com/

muzakkir said...

hye abg. singgah la ke blog i. meow!
hahahaha

Cik NurulZaty said...

wah wah
3 entry berturt2 asyil sal Ben je.
memang peminat tegar ben la awak ni kan..

:)

teruskan blogging ok. jgn behnti blogging . hehe ~

i x kisah pun tlg2 awak wat sume blog2 ni..hehe
utk ksenanhan awak gak kan..


^_^ have fun.

Lulu caldina said...

yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

k_Own said...

fatiah : ye memang best kalau ada orang support..

k_Own said...

syarifah : ye akan ku belajar banyak benda lagi. hehe

k_Own said...

muz : kalau ko update je. konpem akan ku komen dan usha blog ko. caya lah. ehehe

k_Own said...

zaty : tuh je best dari tadi. baik i ln je segmen tuh. tak nak lahh berhabuk je blog nih kan awak ? hehehehe...

awak thanks utk segala-gala nye ok. mmg best lahh u. syg awak !

k_Own said...

lulu : terima kasih ok. hehe

masshie mastura said...

awwwwwww~ trharu. thanks ;)
btw tu baru nk wt blog.
ikhwan xprnh kena dgn annymous comment kutuk2 lg.
selalonye bile saham blog kite dh naek byk r annonymous dtg kutuk xpuas atie.
sbb?
jeles.
so keep it up k :)