Monday, December 13, 2010

Manchester United vs Arsenal !



pehhhh ! malam nih pasti malam yang sangat lah cuak ! ye ahhh. Korang tengok entry aku kali nih. Match yang pasti kedua-kedua peminat tunggu. Hehe. Kenapa malam nih penting untuk dua-dua team nih ? di sebab kan, dieorang nak menang premeir league lahh ! team nih dah berlumba-lumba untuk menang title sejak aku dilahirkan lagi. So pada orang-orang lama pun mesti nak tunggu MATCH nih juga kan ? ahh aku pun tak sabar nak tengok match nih. Jom tengok GUYS !

Most league wins against Manchester United since Alex Ferguson became manager ?

# wins
Club
Points
13
Arsenal
53
12
Chelsea
52
11
Liverpool
45
7
Everton
29
7
Southampton
27
7
Norwich City
23
6
Tottenham Hotspur
28
6
Manchester City
27
6
Middlesbrough
25
6
Sheffield Wednesday
25
6
Nottingham Forest
23

Sepanjang pertemuan kedua-kedua team nih dalam liga seperti carta di atas, Arsenal lahh yang banyak collect point dari Manchester tau ! apa lagi Arsenal ? collect lah lagi point banyak-banyak dari Manchester. Hehehe. So bagi pendapat aku lah kan ? emm, Arsenal juga adalah seteru utama dieorang lah, selain Liverpool yang makin hari makin tak hebat dan Chelsea yang asyik kalah je baru-baru nih. hehe.

Wehh engkau sokong team apa malam nih ?

inilah soalan cepu emas aku tau. Aku dari kecik sampai lah ke besar kan ? aku sokong Arsenal aje lahh wehh, pehh apa lagi beb, malam nih aku sokong Arsenal aje lahh, even aku tak mengharap kemenangan ( buat sakit hati aje mengharap ) tapi aku nak Arsenal terus menang dan menang game game seterus nya ! hahaha. Yeahhhh Arsenal come on babe.

Berapa predict kau malam nih ?

Aku rasa lah kan ? macam Manchester nak menang je game malam nih. Hehehe. Ntah lahh ? ok aku rasa Manchester 1-0 Arsenal. Kenapa aku rasa macam Manchester menang ? sebab nya, kalau aku predict Arsenal menang, nanti jadi lain pula, so baik aku sokong Manchester dengan mengharap keputusan game malam nih sebaliknya.


                                                                                                                   
Mengikut carta di atas ? masihkah Arsenal nih ada peluang untuk menang LIGA ? haha. Im die hard fan of ARSENAL. So,  aku masih optimis musim nih adalah musim ARSENAL. Korang tunggu aje lahh tahun depan, sebenarnya EPL lahh liga yang paling FIGHT berbanding LIGA-LIGA di dunia lain. Sebab bila korang tengok mata-mata di atas ? perbezaan mata dengan pendahulu liga sangat lahh sikit. Tapi cuba korang search pula liga SPAIN ? haa,  korang leh tengok kan perbezaan EPL dan LA LIGA. Hehe. ahhh semu tuh tak penting, yang penting MATCH malam nih ! yeeehaaaa....

p/s : ayat aku macam hampeh sikit, gara-gara result aku lahh. Hoho



No comments: