Wednesday, December 15, 2010

Malaysia vs Vietnam !


Assalamualaikum ! (entry bola lagi )

ehh korang, tahu tak malam nih malam penting untuk pemain-pemain Malaysia ! yeahh nak tahu kenapa ? sebab pemain-pemain Malaysia nak menang lawan dengan Vietnam ( tak habis habis dengan entry bola je ) penting tak malam ini punya game ? mesti penting kan! kalau lah Malaysia menang dengan Vietnam malam nih ?  cerah lah peluang dieorang nak masuk Final. dieorang berharap yang Final nanti dapat lawan dengan Indonesia ! 

Nanti kalau kalau FINAL? aku nak pergi BUKIT JALIL ! then nak mengutuk lagu lagu dieorang yang bajet bagus sangat. korang sedar tak masa Di STADIUM BUNG KARNO , lagu Negaraku di nyanyi kan fan-fan INDONESIA nih tak hormat langsung dengan tak berdirinya dan menjerit 'MALING' , 'GANYANG' , 'TERANG BULAN' !! itu lah orang INDON ! ahhh ketepikan si INDON nih, kalau di layan bukannya dieorang paham ke apa ? orang tak bertamadun je buat perangai macam tuh, so kalau aku pun mengutuk lagu dieorang ! aku tak buat kot.

So game malam nih ? korang rasa MALAYSIA boleh menang ke ? bagi aku kan, Malaysia boleh menang lah ! serius beb, Malaysia mampu menang. Kalau ada rezeki lagi malam nih, abang-abang aku nak pergi belanja aku  tengok game dieorang di BUKIT JALIL ! harap-harap lahh impian jadi kenyataan malam nih, ye ahh asyik kalau pergi tengok match dekat BUKIT JALIL tuhh game tempatan je, aku nak INTERNATIONAL sikit. hehe

Sebab apa Malaysia boleh menang ?

Masa di Sukan Sea edisi yang lepas, final Malaysia lawan dengan Vietnam, even gol sendiri oleh si Vietnam tapi si SAFIQ lahh yang merembat ke gawang VIETNAM sampai terkena player Vietnam. Dah cukup untuk Malaysia dapat emas. Masa tuh, aku langsung tak optimis untuk Malaysia menang dengan Vietnam tau. Sebab bila aku usha game Vietnam nih ? dieorang main lawa betul beb, serius aku cakap. Walau apa pun, bola tuh tetap bulat macam-macam boleh jadi ! so bagi aku ? game malam nih mesti milik Malaysia. Aminnnnn...

Harapan ?

Harapan semua-semua rakyat Malaysia di seluruh dunia, kami mengharapkan kemenangan yang dikecapi ! tak nak lah kalah ! tapi kalau dah kalah ? aku lah orang pertama yang aku tulis kekecewaan dalam blog aku, tapi bila menang pun aku lah orang pertama yang akan gembira sakan. So Malaysia, korang jangan lahh hampa kan rakyat Malaysia, terutamanya aku !  malam nih  mesti kena  menang besar ! supaya di Vietnam, korang tak payah bersusah payah nak cari gol lebih. Apa lagi penyokong-penyokong Malaysia, kita saksikan perlawanan tersebut di kaca TV dan di stadium Bukit Jalil. Come on rakyat Malaysia, kalau bukan kita ? siapa lagi nak menyokong ! 

MALAYSIA BOLEH !


No comments: