Thursday, December 30, 2010

Aku ANAK Malaysia !

Tahniah Malaysia !
Let's celebrate it like style:
oleee..oleee..oleee..oleee..oleee..
kita menangggg....kita la juuuuuaraa!! 
oleee..olleee..oleee...oleee..oleee..oleee...oleee...oleee...oleee...oleee..oleee... 
kita menangggg....kita la juuuuuaraa!!

interframe di luar stadium Bukit Jalil

ketika nih budak-budak Ultras Malaya sedang menganjing lagu Indon. hahaha

di Stadium bukit Jalil, indon-indon udahh keluar yaaa ?

perarakkan kecil Piala replika AFF suzuki oleh Ultras Malaya di restoran Hakim


Yeahhhhhhhhhh !!!!! Malaysia menang piala Suzuki AFF buat julung kali nya, dengan aggregat 4-2 !! bangga beb jadi rakyat Malaysia kali nih. buat indon korang boleh cuba lagi, ahhh korang tak payah menang pun tak apa, kali nih pakai import pun tak boleh menang-menang juga, inikan nak pakai player full local ? ahh korang jangan nak mimpi lahhh. bagus kata Rio Ferdinand  dekat u23 Malaysia:




Pada yang pergi stadium Bukit Jalil pada Ahad lepas, korang boleh nampak semangat rakyat Malaysia dah lain macam, aku rasa semangat yang macam nih dah lama sangat hilang dari rakyat Malaysia sendiri. semangat patriotik yang membuak-buak dah dapat dilihat ! susah betul aku nak percaya, rakyat Malaysia macam nih. kalau dulu waktu Malaysia lawan tak pernah penuh langsung stadium, lagi-lagi Indon lawan dengan Malaysia, then Indon pulak yang Conquer stadium Bukit Jalil tuhh. tapi kali nih berbeza beb ! 

Ini semua pasal Indon ! kalau dieorang tak fanatik sampai membabitkan Malaysia, dengan memaki Malaysia tak tentu pasal, mengutuk Maling, membuat bising masa nyanyian lagu Negaraku dan macam perkara yang buat Malaysia marah. then, sampai sekarang dieorang still tak nak mengaku kalah dengan Malaysia, dan pelbagai alasan dieorang kata dekat Malaysia, main kotor lahh, main pakai laser!! panas je dengar orang-orang Indon nih cakap. HOI ORANG INDON kami dah menang lahhhh. adakah orang Indon nih still in 3rd mind classes ?! hahahaha.... aku rasa tak semua kot.

Aku rasa rakyat Malaysia still cool je kalau dieorang tak buat provokasi dekat Malaysia, tapi sebab indon lahhh !! rakyat Malaysia bersatu, berganding bahu menyokong Malaysia sewaktu di Bukit Jalil tempoh hari. Aku rasa macam stadium Bukit Jalil mungkin dipenuhi oleh rakyat-rakyat indon ??.rupa-rupanya stadium dipenuhi dengan berpuluh ribu Tentera-Tentera hitam kuning. Hampir keseluruhan stadium bukit Jalil di penuhi oleh rakyat Malaysia sampai tempat khas Indon pun Malaysia nak sapu ! baru betul STADIUM NASIONAL MALAYSIA


aku telah di spot oleh lensa kamera AFF suzuki
 ( duduk betul-betul dengan budak-budak ULTRAS MALAYA dieorang sungguh supportive)

Semangat betul beb ! semangat-semangat aku menyokong Malaysia, lagi semangat pemain Malaysia ! tanpa dieorang siapa lah aku punye semangat kan ? serius waa salute sama itu Player-Player Malaysia. korang betul-betul bermain bagi Malaysia menang, dan hasilnya korang dah pun juara di Sukan Sea dan Juara Piala AFF suzuki. lepas nih target pasti nak menakluk Asia pula kan ? tapi bagi aku, perjalanan korang masih jauh untuk menguasai Asia !! satu je aku nak player Malaysia masa depan, korang just kena asahkan lagi skill-skill korang yang ada. tak kira lah korang berlatih di mana jua ?! yang pasti korang boleh. (aku dah tua tak boleh dah hahahaha)

Tapi walau payah macam mana pun, korang tetap akan gapai juga. Aku tahu, suatu hari nanti korang akan takluk Asia, lepas tuh korang akan ke Piala Dunia ! ohhh yeahhh.....

Malaysia Boleh !

14 comments:

Nurul Zaty said...
This comment has been removed by the author.
therosputih said...

terasa kehangatan pas bace entry nih...hangat2...

░♥si lampu neon♥░ said...

ada bakar bakar ke tu?

shazika said...

bestnyer k-own leh g tgk live...encem tak fahmi weh?

qiStina said...

aku suka entry ni. like beribu kaliiii :)

k_Own said...

zaty : mesti ah semangat ! haha

k_Own said...

kak ros : taw x pa, kalau akak g stadium tuh, lagi hangat kot !

k_Own said...

neon : ada bakar bakar kot ! hehehe

k_Own said...

azie : aku lg ensm lahh. hahaha

k_Own said...

qis : ye ke ? ahhh cm x cye je. hehehe

aienna said...

malaysia kita sudah berjaya

k_Own said...

ohh yeahhh ! mesti lahhh

masshie mastura said...

ikhwan pergi eh? brgayenyee haha.

k_Own said...

mashie : hehehe konpem ah pergi ! best ouhh...