Monday, November 29, 2010

Cikgu Shida


Nihh antara antara video dia di Youtube

Kenapa aku pilih cikgu shida sbg entry aku ? emmm ntah lahh ? tapi aku sudah pun mengusha video video dia di youtube. Aku rasa cm pelik, ada juga ye cikgu yang macam nih di Malaysia ?

Nama : Cikgu Shida ( cikshida dariparit )
Berumur : 38 tahun
Berkerja : Guru BI
Tempat tinggal : Parit, Perak

What is miming or mime? Mime is the use of movements, gestures and face expressions to express something or tell a story without using speech. If you mime, you pretend to be singing as what I did in my videos. Making and creating these videos is one of my hobby. As you know hobby is something that you enjoy doing in your spare time. Doing something that you enjoy definitely make you happy. If you are happy, it's good not just for your work but also to the people around you and for me of course my work as a teacher and my pupils........ ( malas nak letak semua pnuh )


Pasta from : klik disini

Aku suka sangat quote die nih “JADIKAN SEMUA EJEKAN DAN KATA-KATA KEJI TERSEBUT SEBAGAI PEMBAKAR SEMANGAT UNTUK MENGHASILKAN YANG LEBIH BAIK” sebab dekat FB dia d hentam dengan segala kata kata keji oleh ramai pihak yang tidak suka pada dia. Baru baru nih terdapat video die sudah tidak pakai tudung ? ohhh kesian dia kan. Dia anggap video video yang dia hasilkan hanya lahh suka suka. Ok, aku tak pandai tegur orang, so aku biarkan lahh cikgu nihh. Itu adalah benda benda tak baik yang die lakukan sendiri, ok fine, tak semua manusia tuhh perfect kan ? kalau bab bab dosa tuhh biarlah dia dengan ALLAH. So tegur secara yang berhemah ye ?

Ok ketepikan benda benda buruk tuhh, kita tengok pulak apa yang baik pasal cikgu shida nih? betul ke dia nih CIKGU ? jawapan nya Cikgu Shida, mmg seorang cikgu. So mulia tak amalan sebagai CIKGU ? aku suka style die mengajar anak anak murid dia, kita tengok video video dia pun dh tahu yang Cikgu Shida mempunyai sense humor ! So kalau aku ada seorang Cikgu macam nih di sekolah dulu ? aku rasa memang tak kan kering gusi, tak kan tido, tak kan main, confirm aku fokus dan macam macam perkara buruk yang aku buat di kelas, ye lahhh tengok pun dah tahu cikgu nih LAWAK ! tak ramai manusia di bumi nihh yang mampu act macam dia. Aku berani bet lahhh. So pada BAKAL cikgu di luar sana, janganlahh korang boring sangat di kelas, do it something yang interesting untuk menarik minat murid murid korang kan ? kalau korang mampu, aku memang tabik springggg lahh ! yeahh….

Walau sape sape pun yang menentang cikgu tuhh, aku tak kisah, sbb Cikgu Shida TERsangat lahh unik d mata aku, nasihat aku untuk CIkgu Shida (harap harap lahh di abaca blog nihh) Cikgu JANGAN lahh berputus asa, tak semua manusia tuhh perfect, yang penting NIAT cikgu baik dan mulia,  harap harap cikgu post banyak banyak video miming cikgu ye, saya peminat cikgu ! don’t give up CIKGU SHIDA : )))))







1 comment:

k_Own said...

she always rock to me... haha